Huis

Wat kan je verwachten van een sedumdak?

We trappen een open deur in wanneer we stellen dat groene daken tegenwoordig op verschillende manieren kunnen worden gerealiseerd. In vergelijking met vroeger kan er hoe dan ook worden vastgesteld dat dergelijke daken zomaar even nog aantrekkelijker zijn geworden. Niet alleen zien ze er veel mooier uit, daarnaast zal je tot de vaststelling komen dat ze eigenlijk vanaf het begin reeds over een mooie, groene uitstraling beschikken. Dat is vooral het geval wanneer je ervoor hebt gekozen om een sedumdak te realiseren. Voor deze daken geldt namelijk dat ze bestaan uit zogenaamde sedumcassettes waardoor ze meteen mooi groen ogen. Benieuwd naar meer? Dan moet je absoluut even de informatie doornemen die je hieronder aantreft.

Sedum planten zijn ongelofelijk sterk 

Wie tegenwoordig een groen dak laat realiseren kiest nagenoeg automatisch voor een sedumdak. Dat is het gevolg van het feit dat de planten die daarbij worden gebruikt altijd beschikken over een optimale sterkte tegen de weersomstandigheden. Met andere woorden, zowel hitte als vriestemperaturen als een stevige wind doen deze planten eigenlijk maar vrij weinig. Dit brengt natuurlijk een niet onbelangrijk voordeel met zich mee. In eerste instantie kan je op deze manier gegarandeerd langdurig blijven genieten van een aantrekkelijk ogend groen dak. Daarnaast is het zo dat een sedumdak ook wordt bestempeld als een mooie investering die zeker een bepaalde meerwaarde geeft aan je woning. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Je kan eigenlijk vanaf het eerste moment genieten van een mooi groen dak

Indien je er vroeger voor koos om een groen dak te realiseren moest je toch wel rekening houden met een aantal kleine, maar toch best vervelende nadelen. Eén van deze nadelen had te maken met het feit dat het veelal nog maanden kon duren voordat het dak over de gewenste uitstraling kwam te beschikken. In tussentijd was de aanblik vaak behoorlijk triest. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. De aanwezigheid van sedumcassettes zorgt er namelijk voor dat je vanaf het eerste moment ten volle kan genieten van de prachtige uitstraling van jouw sedumdak. Ook van dit nadeel uit het verleden is er tegenwoordig dan ook helemaal geen sprake meer. 

Ook te realiseren op daken met een beperkte draagkracht

Het spreekt voor zich dat niet elke dag over een even grote draagkracht beschikt. Vele jarenlang was dat een groot probleem wanneer je graag een groen dak wou realiseren. De verschillende oplossingen die op de markt waren terug te vinden vereisten immers nagenoeg allemaal een dak dat beschikte over een significante draagkracht. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Voor het realiseren van een zogenaamd sedumdak geldt namelijk in de praktijk dat je ervoor kan kiezen om gebruik te maken van zogenaamde sedumcassettes. Voor deze cassettes geldt dat je ze gewoon op het dak kan plaatsen waarna ze meteen over een mooie, groene uitstraling komt te beschikken. 

Een extra voordeel van deze cassettes is terug te vinden in het feit dat ze over een beperkt gewicht beschikken. Met een gewicht van minder dan 60 kilogram per vierkante meter leent deze optie zich eveneens perfect voor daken waarbij een mindere draagkracht aanwezig is.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress