Interieur

Zo vind je in 7 stappen de perfecte eetkamer stoel

Een nieuwe eetkamer stoel is niet gemakkelijk gevonden. Bekijk je het assortiment online, dan staan er honderden, zo niet duizenden, stoelen tot je beschikking en ergens is die ideale stoel voor jou. Het maken van een selectie maakt het dan al gemakkelijker. Daarom vind je hier een handig stappenplan voor het vinden van de perfecte stoel voor jouw eetkamer.

  1. Een duidelijk budget voor je eetkamer stoel

Het eerste wat je doet is het vaststellen van een budget. Dit is een bedrag dat je je gemakkelijk kunt veroorloven en waar je je goed bij voelt. Ga hier daarna ook niet overheen en laat je niet verleiden door stoelen die duurder zijn.

  1. Bepaal de juiste afmetingen

De ideale eetkamer stoel heeft de juiste hoogte en de juiste breedte. En dat komt weer voort uit de hoogte en de lengte van je eettafel. Als je aan tafel zit wil je gemakkelijk kunnen eten. De eetkamer stoelen moeten naast elkaar aansluiten bij de lengte van het tafelblad. Door de afmetingen van tevoren vast te stellen, wordt je selectie al kleiner.

  1. Wil je leuningen of niet?

Leuningen zijn comfortabel, maar niet altijd even praktisch. Ze passen soms niet onder de tafel, bijvoorbeeld, of het in- en uitstappen gaat lastig. Als je veel en lang aan tafel zit, dan is comfort belangrijk. Als je snel eet en actief bent, dan is het belangrijker dat je eetkamer stoel praktisch is. Leuningen zijn ideaal voor natafelen en koffiedrinken, maar niet als je elke ochtend voor je vertrek aan tafel snel een ontbijtje naar binnen werkt.

  1. Kies het materiaal zorgvuldig

Rond de eettafel wordt gemorst. Dat is onontkoombaar en een ongelukje is zo gebeurd. Kies voor eetkamer stoel van een waterafstotend materiaal, voor een afneembaar materiaal of een materiaal dat in de wasmachine kan, want anders krijg je wijn, vet en andere vlekken er nooit meer uit.

  1. Welke eisen heb je nog meer?

Je hebt vast wel een aantal andere eisen aan je eetkamer stoel. Misschien wil je wieltjes onder de poten, een opklapbare stoel en je hebt vast ook eisen met betrekking tot de uitvoering en de stijl. Denk even goed na over wat je nog meer van je eetkamer stoel nodig hebt.

  1. Een online selectie maken

Met de informatie die je boven hebt verzameld ga je online een aantal winkels af. Je vult de filters zorgvuldig in en je zult snel zien wat er mogelijk is voor jouw budget en welke winkel de stoelen heeft die het beste aansluiten bij jouw behoeften. Maak een kleine selectie.

  1. Een bezoekje aan de winkel en bestellen

Daarna is het alleen nog een kwestie van de winkel(s) bezoeken, de eetkamer stoel uitproberen, je vragen stellen en je bestelling plaatsen. Je gaat goed voorbereid naar de winkel en weet al wat je wilt. Door deze 7 stappen te volgen vind jij vast de perfecte stoel voor bij je eetkamertafel waar je vele jaren plezier van hebt.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress