Dieren

Daarom een privé puppycursus

Een privé puppycursus is voor iedere pup en baasje fijn. Ook als je al vaker een pup gehad of opgevoed hebt. Elke pup is immers anders en zul je op een andere manier moeten invullen. Maar dat is zeker niet de enige reden om voor een privé puppycursus te kiezen.

Zo kies je met een privé puppycursus het tempo van de pup en baas. Waardoor trainen niet alleen een stuk makkelijker verloopt maar ook nog eens gericht is op specifieke behoeften. Je kunt je misschien voorstellen dat hier bij een hondenschool vaak geen ruimte voor is omdat er gewerkt zal worden vanuit een planning.

Je krijgt door het volgen van een privé puppycursus inzichten die je anders niet krijgt of waar je over nadenkt. Zo kan het soort ras dat je in huis hebt al een groot verschil maken. Of vraagt je thuis omgeving om een aangepaste aanpak.

Aan de slag met socialisatie.

Je hebt misschien al eens over socialisatie van pups gelezen. Dan zal niet alles dat ik je hier vertel nieuw zijn. Toch begin ik ook dit keer bij het begin; wat is socialisatie?

Socialiseren wil eigenlijk niets anders zeggen, dan dat een pup kennismaakt met alles dat in het verdere leven normaal zal zijn. En dat kan werkelijk van alles zijn. Je kunt denken aan een kennismaking tussen andere honden, mensen of dieren die in een omgeving leven. Maar er is natuurlijk veel meer waarmee een pup kennis zal maken.

Waarbij het voor een pup niet altijd duidelijk is hoe het werkt. Dat moet een pup dus leren door te bekijken, ervaren, voelen … noem het maar op. Voor de meeste pups begint de socialisatie rond de 3 weken en eindigt deze rond de 14 weken. Een beetje afhankelijk van het hondenras.

Socialisatie tijdens de privé puppycursus

De ervaring is dat je met een privé puppycursus Utrecht meer bereikt en met een beter gevoel afsluit. Omdat je een gerichte training krijgt, er 100% aandacht voor zowel pup als  baas is en je op het tempo van de pup zal trainen met wat jij echt belangrijk vindt.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress