Hobby

Knoopcel batterijen kopen: zo kom je met de juiste thuis

Knoopcel batterijen zijn van alle batterijen misschien wel de lastigste om te kopen. Dat komt doordat ze er allemaal hetzelfde uitzien en je deze ook niet zo vaak aanschaft. Je herkent knoopcel batterijen door de vorm. Dit zijn de ronde batterijen met de vorm van een schijf. Ze worden vaak gebruikt in apparaten die niet veel stroom gebruiken, zoals horloges, speelgoed voor kinderen en weegschalen. Een knoopcel batterij zal ook een keer aan vervanging toe zijn en als je dan gaat zoeken dan zal je zien dat er tientallen verschillende opties zijn. Met de onderstaande tips kom je altijd met de juiste thuis.

1.     Knoopcel batterijen bevatten belangrijke informatie

Op de knoopcel batterijen die je uit het apparaat haalt vind je alle informatie die je nodig hebt om een vervanger te vinden. De code is dan het belangrijkste. Hieraan zie je welk type batterij je nodig hebt en welke afmetingen ze moeten hebben. CR en LR zijn dan bij knoopcel batterijen het meest voorkomende en een batterij met de code CR2032 heeft een diameter van 20 millimeter en een dikte van 3,2 millimeter. Deze code heb je nodig als je naar de batterijenwinkel gaat of als je online naar de juiste knoopcel batterijen gaat zoeken. Het beste pak je de oude knoopcel batterij er gewoon bij of neem je deze mee naar de winkel. Op die manier kan er eigenlijk weinig mis gaan.

2.     Lithium batterijen gaan langer mee

Knoopcel batterijen worden vaak in apparaten gedaan die niet de hele dag aanstaan. Je gaat misschien een keer per week op de weegschaal en je zoon of dochter speelt niet constant met hetzelfde speelgoed. Als je een lithium batterij neemt, dan gaat deze in dat soort toestellen langer mee. Dat komt doordat deze geen inhoud verliest als hij een tijd niet gebruikt wordt. Ook temperatuurverschillen hebben daar geen invloed op. Standaard alkaline knoopcel batterijen lopen tussentijds wel leeg, dus deze gebruik je beter in apparaten die de hele dag aan staan, zoals je horloge bijvoorbeeld. Lithium batterijen zijn wat duurder, maar je hebt er ook langer plezier van.

3.     Neem het bonnetje mee

Het is ook altijd verstandig om het bonnetje te vragen en te bewaren als je knoopcel batterijen gaat kopen. Mocht het dan zo zijn dat je toch de verkeerde hebt gekocht, dan kun je ze altijd ruilen. Bij twijfel staat er in een winkel ook altijd een medewerker voor je klaar die je kan helpen met je keuze. Een goede online winkel heeft een helpdesk waar je terecht kunt met vragen. Het is natuurlijk allereerst de bedoeling dat je de juiste knoopcel batterij koopt, maar het is beter om op alle situaties voorbereid te zijn.

De goede knoopcel batterij vinden is niet moeilijk

De knoopcel batterij is lichtgewicht, rond en er zijn tientallen verschillende opties. Met deze tips kom je vast thuis met de goede batterij. En zo niet, dan ruil je hem gewoon. Ga gewoon naar www.batterijenstunter.nl en bestel je batterijen online!

Comments are closed.

Powered by: Wordpress