Vakantie

Bezienswaardigheden vakantie Santa Domingo

Ga jij op vakantie naar de dominicaanse republiek? Dan moet je zeker de hoofdstad eens bezoeken. Santo Domingo is de uit 1446 stammende hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, die door de rivier Ozama in tweeën wordt gedeeld. Bij de vele toeristen die de stad jaarlijks bezoeken is de stad vooral geliefd vanwege het alom aanwezige culturele erfgoed. Het historisch centrum van Santo Domingo is beschermd als cultureel werelderfgoed door de UNESCO sinds 1990. Maar de stad heeft veel meer te bieden, want zo zijn er onder andere talrijke musea, parken, is er een dierentuin en een aquarium. In dit artikel bespreken we een aantal van deze vele interessante bezienswaardigheden die Santo Domingo rijk is. Direct een vakantie boeken naar de dominicaanse republiek doe je tegenwoordig eenvoudig online via een vergelijker.

Het Atarzana en de Calle de La Damas

Dit is een gebouwencomplex dat stamt uit 1507. Tegenwoordig bevat het gebouw meerdere volledig gerestaureerde woningen, een kunstgalerie, kleine hotels en diverse souvenirwinkeltjes. Ook zijn er heerlijke typische Zuid-Amerikaanse restaurants te vinden. De Calle de Damas is het oudste en best bewaarde straatje van Santo Domingo. Er staan mooie oude huizen zoals de Casa de Bastidas en het fort Ozama met zijn schitterende uit 1507 stammende torens.

Alcazar de Colon in Santa Domingo

De eerste residentie ooit gebouwd in Santo Domingo is het al voor het jaar 1520 opgetrokken Alcazar de Colon. Diego Columbus, zoon van Admiraal Christoffel Columbus en vice-koning van het eiland Hispaniola, was daarvoor verantwoordelijk. Tegenwoordig is het huis nog in zijn volle glorie te bezichtigen en vanuit de woning kijkt men uit over de schitterende haven van de stad. In het gebouw bevindt zich nu een museum waar men de mooiste collecties Spaanse meubels en religieuze kunst uit de 15de en 16de eeuw kan bekijken.

Catedral Primada de America

De Catedral de Santa Maria la Menor of de Catedral Primada de America is dé bezienswaardigheid van Santo Domingo. De eerste steen werd gelegd door Diego Columbus in 1514. Door omstandigheden werd de kerk echter pas in 1540 voltooid. In 1545, dus vijf jaar na zijn voltooiing, kreeg de kerk de status van kathedraal door toedoen van de paus destijds, paus Paulus III.

Faro a Colon in Santo Domingo

De Faro a Colon is een imposant en controversieel 10 verdiepingen hoog gebouw welke is gebouwd ter ere van Columbus. Het is gebouwd in de vorm van een liggend kruis, en het kan ’s nachts via schijnwerpers een beschermend kruis boven de stad projecteren. Het graf in de vuurtoren, dat wordt bewaakt door soldaten in wit uniform, zou de overblijfselen bevatten van Columbus. In het gebouw vind je tentoonstellingen rond Columbus reizen en ontdekkingen. De attractie werd geopend in 1992 door Paus Johannes Paulus II, exact 500 jaar nadat Columbus de Dominicaanse Republiek ontdekte.

Zono Colonial

Dit is het oudste van de stad waar u ruim 500 jaar geschiedenis kunt bewonderen. Vele mooie gebouwen, schitterende architectuur en diverse musea laten u vervlogen tijden herbeleven.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress