Huis

Tips voor bij het kopen van nieuwe wijnglazen

Je bent van plan om wijnglazen aan te schaffen en je collectie met glaswerk verder uit te breiden. Of je gaat binnenkort op jezelf wonen en daar horen natuurlijk wijnglazen bij. Alleen wil je het als wijnliefhebber wel goed aanpakken. Waar moet je nou precies op letten als je glazen gaat aanschaffen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Hiermee ga je eenvoudig een keuze maken voor nieuwe glazen.

Welke wijnen drink je graag?

De eerste tip om naar te kijken is welke wijnen je graag drinkt. Ben je meer van de Merlot of Syrah? Of soms nog net een Carbarnet Sauvignon. In dit geval hoef je geen extra breed wijnglas te hebben. Ben je meer van de exclusievere wijnen? Of hele oude wijnen? Dan raden we aan een wat breder wijnglas aan te schaffen. Hierin heb je meer ruimte om je wijn te walsen en zuurstof toe te voegen. Je wijn heeft dan ook echt zuurstof nodig om goed te ontwikkelen.

Ben je van strak design of vintage?

Dit heeft niets met wijn drinken te maken, maar gewoon je eigen smaak. Er zijn wijnglazen gemaakt van een strak design, maar er zijn ook glazen met een vintage uitstraling. Dit is natuurlijk heel iets anders dan de strakke design glazen. Uiteraard kan je in een goede webshop beide soorten glazen kiezen.

Materiaal waaruit de wijnglazen gemaakt zijn

Ben je iemand die houdt van sprankelende duurzame wijnglazen? Dan ga je voor loodvrij kristalglas. Ben je meer iemand die gaat voor gewoon glas? Dan kies je voor glas. Het is overigens niet meer standaard dat de wijnglazen van kristalglas niet meer in de vaatwasser mogen. Maar check dit wel even van te voren voor je op de aanschaf overgaat. 

Vaatwasser of handwas?

De laatste tip die we je geven is check of de wijnglazen in de vaatwasser mogen. Als je van jezelf weet dat je ze niet gaat afwassen, dan is het handig om dit vooraf te weten. Dan kan je misschien beter geen glazen voor in de vaatwasser uitzoeken. Gelukkig kan een groot deel van de glazen tegenwoordig gewoon in de vaatwasser.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress