Mode

Waar moet bedrijfskleding aan voldoen?

De factor uitstraling wordt nog weleens vergeten als je het hebt over het succes dat je als ondernemer na wilt streven. Zeker bij de beleving die een klant bij je bedrijf heeft, speelt dit toch echt een voorname rol. Uitstraling is de eerste indruk die je maakt, een indruk die in een paar tellen gestalte krijgt. Je maakt een prima eerste indruk als je personeel er keurig netjes bijloopt in bedrijfskleding.

Behalve de uitstraling moet kleding voor brand awareness zorgen

Bedrijfskleding horeca, bedrijfskleding sport en bedrijfskleding zorg. De buschauffeurs en de mensen in de supermarkt. Allemaal dragen ze werkkleding, die behalve voor uitstraling dus ook voor herkenbaarheid moeten zorgen. Ook is bewezen dat bedrijfskleding de naamsbekendheid vergroot en dat het welzijn van je medewerkers stijgt. Nog iets: door voor bedrijfskleding te zorgen, creĆ«er je een grotere teamgeest onder je personeelsleden die zelf een groter saamhorigheidsgevoel ervaren. Bedrijfskleding heeft niet alleen een representatieve functie, maar kan in bepaalde branches ook de nodige bescherming bieden.  Werkkleding dient aangepast te worden aan de omstandigheden; zo draag je geen korte mouwen in een koelcel, en kan bijdragen aan het naar beneden brengen van het ziekteverzuim.

Kleur moet aansluiten bij je bedrijf en doelgroep

De kleurkeuze is ook al erg belangrijk als het om werkkleding gaat. De kleur moet altijd bij het bedrijf en je doelgroep passen. Zorg daarnaast dat ook de bedrukking goed te lezen is. Zorg met andere woorden voor voldoende contrast met de kleur van de kleding en ook het gekozen lettertype moet goed en snel te lezen zijn. Kies je voor een logo op de werkkleding, dan dient die zo scherp mogelijk op de kleding bedrukt te worden. Dit kan alleen als je de bestanden van de hoogste kwaliteit aan de drukker levert. Doe je dit niet, dan kan het logo vaag worden en worden de kleuren korrelig.

Kleding moet goed passen en niet beschadigd of verwassen zijn

Natuurlijk is het belangrijk dat de bedrijfskleding goed zit en dat je het in de juiste maten aanbiedt.  Als de kleding die gedragen wordt te groot of te klein is, bereik je nooit het gewenste effect en gaat werkkleding eerder tegen je werken. Ook belangrijk is dat je kleding die versleten raakt of dreigt te raken meteen vervangt. Ook verwassen kleding vervang je meteen, net als kledingstukken die beschadigd zijn. Of je behalve het logo en de bedrijfsnaam op de kleding plaatst, is een kwestie van smaak. Veel mensen zijn van mening dat te veel informatie juist averechts werkt en er dan niets van de informatie bij de mensen blijft hangen. In dat geval schiet de werkkleding haar doel dus nadrukkelijk voorbij.

Beeldmerk in de vorm van logo of bedrijfsnaam

Tenslotte nog even over de investering. Wil je de kleding onbelast aan je personeel geven, dan gelden wel enkele voorwaarden van de Belastingdienst. Zo dient de kledij een beeldmerk te bevatten in de vorm van een logo of een bedrijfsnaam. Daarnaast moet het aantal vierkante centimeters van de bedrukking opgeteld zeventig vierkante centimeter zijn.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress