Zakelijk

Gerechtelijke incasso

Je wacht misschien al weken op een betaling die uitblijft. Je hebt zelf echt al van alles geprobeerd om je debiteur op betalen over te laten gaan. Een minnelijk incasso traject lijkt gewoon niet te werken. De enige andere oplossing die er nog rest is een gerechtelijk incasso. Hierbij ga je een debiteur via de rechter dwingen om tot betaling over te gaan. Vaak is het de enige manier om een dubieuze debiteur wel tot betaling over te laten gaan. Tot de tijd dat de rechter uitspraak doet moet je nog wel steeds op je geld wachten. Om te voorkomen dat de debiteur het geld wegsluist kan je alvast bankbeslag leggen. Je weet zo zeker dat het geld beschikbaar is als de rechter uitspraak doet. Een gerechtsdeurwaarder kan je hierbij helpen. De gerechtsdeurwaarder is de enige in Nederland die een bankbeslag mag uitvoeren. Dit gebeurt bij de executie van het vonnis van de rechter. Je weet zo zeker dat de factuur en de gemaakte onkosten verhaalt gaan worden.

Wat kost een bankbeslag of gerechtelijk incasso?

Helaas brengt het wel extra kosten met zich mee om naar de rechtbank te stappen. De kosten krijg je terug als de rechtbank besluit het vonnis uit te voeren. Je mag dan de kosten gaan verhalen. Helaas is een gerechtelijk incasso geen eenvoudig traject. Maar het is de moeite waard als je eindelijk je geld terug wilt. Vooral als het om en groot bedrag gaat wil je natuurlijk je geld incasseren. Een bankbeslag of gerechtelijk incasso is de ideale oplossing om je geld eindelijk te innen. Informeer gerust naar de mogelijkheden en bijkomende kosten.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress