Huis

Aannemersbedrijf Rotterdam

Verbouwen is niet iets wat dagelijks doet maar het is wel een groot en soms duur project waar veel bij komt kijken. Er moet rekening gehouden worden met veel zaken. Het kiezen van de juiste aannemer is waarschijnlijk de belangrijkste beslissing die je zult maken tijdens je verbouwing. Een goede aannemer maakt of jouw verbouwing afloopt tot een succes of niet. Daarom is het belangrijk dat je weet wat een aannemer is, hoe deze te werk gaat en wat het verschil is tussen een aannemer en een bouwbedrijf.

Wat is een aannemer

Een aannemer is een onderneming die de verantwoordelijkheid op zich neemt om een bouwproject helemaal op zich te nemen. Deze aannemer moet er in principe voor zorgen dat er vlekkeloos wordt voldaan en de wensen en behoeften van de klant. De aannemer is dus de hoofdrolspeler tijdens een verbouwing. Een aannemer kan veel stress en onzekerheid uit handen nemen als er meerdere partijen aan de verbouwing mee werken.

Het verschil tussen een aannemer en een bouwbedrijf

Het grote verschil tussen een aannemer en een bouwbedrijf zit hem in de manier van werken. Een aannemer werkt vaak met zzp’ers en beschikt niet over een vaste organisatie. Ook werkt de aannemer vaak samen met veel verschillende partijen wat zorgt voor veel flexibiliteit. Een bouwbedrijf daar in tegen werk wel met een vaste organisatie wat vaak resulteert in hogere kosten. Er komen veel kosten kijken bij vast personeel, denk maar aan loonbelasting en verzekeringen. Dit kan ervoor zorgen dat een aannemer goedkoper is dan een bouwbedrijf.

Kies de aannemer die bij je past

Het is belangrijk om te beslissen welke aannemer het beste bij je past. Er zit een hoop verschil in de prijzen en kwaliteit van aannemers.  Als je bijvoorbeeld een dakkapel wilt kun je kiezen voor een dure of iets goedkopere aannemer. De een zal werken met duurder materiaal dan de ander, dit moet je rustig overwegen. Neem bij het vinden van een aannemer rustig de tijd en ga niet te snel overstag. Kijk goed naar de achtergrond van de aannemer, hierbij kan je kijken naar referenties, certificaten en diploma’s. Je bent veel in contact met een aannemer dus het is belangrijk dat je luistert naar jouw eigen gevoel. Een aannemer kan alles nog zo goed in orde hebben, maar als jouw gevoel niet goed is dan kun je beter geen samenwerking aan gaan met de aannemer. Wekenlang zal de aannemer bij je over de vloer komen, dit maakt het erg persoonlijk. Als de klik er dan niet is, dan kan dit het project aardig in de weg staan. Een aannemer die in de buurt woont is fijn, als je bijvoorbeeld in Rhoon woont is het goed een aannemersbedrijf te vinden in de regio Rotterdam.

Vraag offertes aan

Het aanvragen van verschillende offertes heeft veel voordelen. Ten eerste krijg je een goed beeld van de verschillende aannemers, hoe verschillen de prijzen en hoe is de communicatie? Als tweede geef je de aannemer de indruk dat je bezig bent met verschillende partijen, deze indruk geeft de kans om te onderhandelen over prijzen.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress