Huis

Kamersteiger

Meestal wordt er een beroep op een kamersteiger gedaan voor klussen in en om het huis aan bijvoorbeeld muren of plafonds. Kamersteigers zijn ideaal voor binnengebruik, zijn eenvoudig op te zetten en je kunt ze goed opbergen zonder dat ze teveel ruimte innemen wegens het vouwbare onderste deel van de steiger. Daarom worden dergelijke steigers doorgaans ook wel vouwsteigers genoemd. Een steiger die erg handig is om in huis te hebben!

Niet bestand tegen de elementen

Een kamersteiger kan natuurlijk ook buiten gebruikt worden. Maar een rolsteiger is voor de klusjes buiten toch een beter alternatief. Een kamersteiger is simpelweg niet bestand tegen sommige weersomstandigheden, zoals regen en harde wind. Bovendien kun je de zwenkwielen van een rolsteiger nog in de hoogte verplaatsen, dit is bij een kamersteiger niet het geval. Een ander verschil is de hoogte. De meeste kamersteigers worden gebruikt voor werkzaamheden tussen de vier en de zes meter. Rolsteigers daarentegen, worden doorgaans gebruikt voor werkzaamheden tussen de zes en twaalf meter. Kortom: Een vouwsteiger voor binnen en een rolsteiger voor buiten.

Zwenkwielen niet in hoogte verstelbaar

Of je nu een plafond moet witten of gaat stukadoren. In beide gevallen is het ideaal werken met een kamersteiger. De steiger is van aluminium en kun je zelfstandig opzetten. Daarnaast is de kamersteiger dermate smal, dat ie gemakkelijk door de deur past. Bovendien kun je kleine kamersteigers gemakkelijk uitbouwen, mocht je deze ook nodig hebben op grotere hoogtes. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een bijbehorend kamersteiger opzetstuk.

Wat de rolsteiger en de kamersteiger gemeenschappelijk hebben, zijn de zwenkwielen die ervoor zorgen dat beide steigers gemakkelijk te verplaatsen zijn. Kamersteigers hebben gemiddeld een platform van 1,85 meter en zijn, zoals eerder gezegd, ideaal voor professionele klussen in huis. Het materiaal waaruit de kamersteiger bestaat is zo licht, dat je deze gemakkelijk in je eentje kunt opbouwen. Bij een rolsteiger is dit een ander verhaal. Deze steiger heeft twee man nodig om op te bouwen. De kamersteiger is meer geschikt voor de steegjes en kleine ruimtes in huis of in een garage. De antislip laag waarmee de steiger is voorzien, is bedoeld om ongelukjes te voorkomen.

Er is wel degelijk verschil tussen de kamer- en de rolsteiger

De rolsteiger en de vouwsteiger worden nogal eens door elkaar gehaald. Maar het verschil is al te merken door te voelen aan het materiaal waaruit de steiger bestaat. Daarnaast is er een aanzienlijk hoogteverschil tussen de steigers. Bovendien hebben beide steigers wel zwenkwielen, maar deze zitten bij de kamersteiger vast, terwijl deze bij de rolsteiger in hoogte versteld kunnen worden. Je kunt met de vouwsteiger misschien wel hoogtes bereiken tot tussen de zeven en acht meter. Maar aangezien deze steiger meestal in huis gebruikt wordt, zijn deze hoogtes vaak niet nodig.

Perfecte steiger voor binnen

Het grote voordeel van de kamersteiger is de snelheid. Mocht je impulsief besluiten om het plafond te willen witten of de muren bij te willen werken, dan is dit geen enkel probleem. De vouwsteiger is namelijk erg snel opgebouwd, waardoor je in principe direct aan de slag kunt. Hoewel de steiger ook wel buiten te gebruiken is, wordt de kamersteiger in het algemeen toch wel gezien als de perfecte steiger voor binnen. Je bereikt gemakkelijk het plafond en andere hogere delen van het huis en rijdt de steiger vanwege zijn smalle vorm zo door de deuren in je huis. Niemand die er verder last van heeft, wat voor de meeste gebruikers als waardevolle eigenschap van de kamersteiger wordt ervaren.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress