Interieur

Barkrukken worden steeds populairder

Barkrukken worden steeds populairder, met name vanwege hun moderne ontwerp. Hun doel is, zoals naam al suggereert, om te worden gebruikt in bars of cafés. Dit doel is uiteraard duidelijk, maar ze worden ook steeds vaker aangetroffen in huizen en appartementen. De barkrukken worden dan in de keuken of in de buurt van een bar geplaatst.

Barkrukken: mannen en vrouwen

Zowel mannen als vrouwen gebruiken tegenwoordig barkrukken, maar mannen zitten liever op een barkruk dan vrouwen. Het lijkt erop dat een man graag op een barkruk zit, omdat het hun een gevoel geeft van superioriteit, vanwege de hoogte van de stoel.

Barkrukken: materiaal

Er zijn vele materialen waaruit barkrukken zijn gebouwd. Hier volgt een opsomming waaruit ze gemaakt kunnen zijn.

Barkrukken: hout

In het begin van het bestaan van barkrukken, werd hout gebruikt als het basismateriaal. Met de tijd begonnen de ontwerpers combinaties tussen hout en metaal te gebruiken. Vervolgens werden elementen van chroom zeer aantrekkelijk voor het maken van de krukken en hout werd in de meeste gevallen vervangen door metaal. Rotan en bamboe zijn slechts twee soorten hout dat gebruikt worden in het ontwerpen van moderne barkrukken. Tegenwoordig maken ze een come-back, met een lichte retro gevoel.

Barkrukken: rugleuning

Er bestaan barkrukken met of zonder rugleuning. Het nieuwste model, zonder een rugleuning, wordt meestal aangetroffen in bars, want het is zeer gemakkelijk om te gebruiken.

Barkrukken: kleuren

De kleuren van barkrukken variëren sterk. Vaak vindt u ze in de meest ongewone kleuren. In nachtclubs worden bijvoorbeeld kleuren gebruik die de looks verbeteren. Tegenwoordig vindt u ze in alle kleuren: groen, blauw, wit, rood, geel, … De kleuren kunnen zowel mat als blinkend zijn. Ook worden de krukken meer en meer gemaakt met leuke prints.

Barkrukken: persoonlijke voorkeur

Het materiaal waarop we zitten is uiteraard zeer belangrijk. U kan bijvoorbeeld weefsel, plastic of leer kiezen. Dit is uiteraard persoonlijke smaak, zoals bij het kiezen van een kleur. Een barkruk kiezen is meestal volgens uw persoonlijke voorkeur: waarop u het liefste zit. Uiteraard is ook de combinatie belangrijk. U moet bijvoorbeeld bekijken of het past bij de andere meubels in uw interieur. Het contrast dat gebracht wordt door de krukken, maakt een enorm verschil in het uiterlijk, het comfort en de functie van een huis.

Barkrukken: hoogte

Er zijn veel zaken waarmee u rekening moet houden wanneer u moet beslissen om barkrukken te kopen. De belangrijkste beslissingen hebben betrekking tot de hoogte van de barkruk, de grootte van de bar en de stijl die u graag heeft. Meestal hebben barkrukken hoogten van 60-76 cm.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress