Huis

De loodgieter

Als je van plan bent een nieuw huis te gaan bouwen of als er onderhoud nodig is aan je sanitair, verwarmingsinstallatie, waterleidingen en/of riolering dan is het een goed idee om een loodgieter in te huren. Je kunt het natuurlijk zelf proberen, maar als je zeker wilt dat het goed gaat ga dan te rade bij een professional. Een loodgieter helpt je graag uit de brand.

Loodgieters doen veel verschillende werkzaamheden. Ze kunnen je helpen bij verschillende proberen, zoals een verstopping, of het aansluiten van de CV. Loodgieters kun je zowel bij loodgietersbedrijven als bij installatiebedrijven inhuren.

Verstopping

Een verstopping van je riolering is zeer vervelend en kan vervelende geuren met zich mee brengen. Je kunt er voor kiezen om zelf actie te ondernemen, maar bij een hardnekkige verstopping verdwijnt de oorzaak meestal niet helemaal. Wil je er zeker van zijn dat de oorzaak verdwijnt, huur dan een loodgieter in. Een loodgieter gaat op zoek naar de oorzaak van de verstopping en verhelpt deze
vervolgens. Er kunnen verstoppingen ontstaan in de wc, vaatwasser, riool, douche, keukenafvoer en regenwaterafvoer.

Lekkage

Als je last hebt van lekkage is dit zeer vervelend. Een lekkage kan veel schade aanrichten. Het is daarom verstandig bij het ontdekken van lekkage, direct een aantal offertes aan te vragen bij een aantal loodgietersbedrijven. Een loodgieter kan namelijk de bron vinden door middel van een lekdetectie, om de lekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Bij lekkage hoort overigens ook een lekkende kraan, dit zorgt voor 4 liter aan water verspilling per dag.

CV-ketel

Een loodgieter kan je ook helpen bij het aanschaffen, repareren, onderhoudenĀ of een CV-ketel vervangen. Bij de aanschaf van een nieuwe CV zal een loodgieter de CV ook direct installeren. Goed onderhoud aan de CV is zeer belangrijk, dit veroorzaakt grote en dure problemen. De kosten die een loodgietersbedrijf of installatiebedrijf rekent voor het aanschaffen, repareren of onderhouden verschilt vaak. Daarom is het slim om hier kritisch naar te kijken.

Waterleidingen

Als je een nieuw huis gaat bouwen moeten er waterleidingen geplaatst worden. Tegenwoordig worden deze in de muren zelf verwerkt, ook kun je er voor kiezen om de leidingen buiten de muren te plaatsen. Het is verstandig om voor deze werkzaamheden een loodgieter in te huren, je weet dan zeker dat het goed gaat. Ook wanneer je een omleiding wilt in de waterleidingen, is het verstandig om een loodgieter te nemen.

Offerte

Of je nou een heel huis moet laten doen door een loodgieter of bijvoorbeeld alleen een lekkage, in beide gevallen is het verstandig om een offerte aan te vragen. Doe goed onderzoek bij verschillende bedrijven en vraag desnoods meerdere offertes aan. Zo kun je een prijsvergelijking doen. Het betekent niet gelijk dat de duurste loodgieter de beste is en de goedkoopste de slechtste. Doe dus rustig onderzoek en kijk welke het beste bij je voelt. Eventueel kun je ook nog vragen naar referenties. Via internet kom je vaak al een heleboel informatie te weten.

Wat het daadwerkelijk kost om een loodgieter in te huren, verschilt natuurlijk per klus. Zo is een eenvoudige verstopping natuurlijk goedkoper dan wanneer er allerlei sanitair aangesloten moet worden in een woning.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress