Zakelijk

Hoe kan je als bedrijf zorgen voor een vlotte persbriefing?

Persbriefings zijn essentieel voor elk bedrijf, organisatie of entiteit die een goede relatie met de media wil onderhouden. Een persbriefing is een belangrijke gelegenheid om relaties te leggen, vertrouwen op te bouwen en jouw boodschap duidelijk en beknopt over te brengen. In dit artikel leg ik uit hoe je ervoor kan zorgen dat jouw volgende persbriefing vlot en soepel verloopt.

Wees voorbereid

Voordat de persbriefing begint, moet je ervoor zorgen dat je alle informatie hebt die nodig is om eventuele vragen te beantwoorden. Als jouw organisatie eerder persbriefings heeft gehouden, neem dan die aantekeningen door, zodat je weet welke onderwerpen werden behandeld en hoe ze werden aangepakt. Houd bovendien alle relevante documenten klaar, zodat je ze op verzoek direct kunt overhandigen. Als jouw organisatie nog nooit eerder een persbriefing heeft gehouden, is het aan te raden om gebruik te maken van persvoorlichting.

Weet wie er in de zaal aanwezig is

Als je weet wie er aanwezig is op de persbriefing, kun je jouw antwoorden beter afstemmen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Als er bijvoorbeeld zowel geschreven journalisten als omroep journalisten aanwezig zijn, is het verstandig om taal te gebruiken die zich goed leent voor zowel geschreven verhalen als soundbites. Dit kan ervoor zorgen dat iedereen die aanwezig is iets waardevols uit de bijeenkomst haalt.

Anticipeer vooraf op vragen

Hoewel het onmogelijk is om elke vraag met absolute nauwkeurigheid te voorspellen, zijn er bepaalde onderwerpen die vrijwel zeker aan bod zullen komen tijdens een persbriefing; zorg ervoor dat je van tevoren voorbereid bent op die vragen door standaardantwoorden klaar te hebben die je standpunt over elk onderwerp duidelijk verwoorden. Als dergelijke vragen tijdens de briefing opduiken, hoeft je niet na te denken. Je kunt gewoon die voorbereide antwoorden op een zelfverzekerde manier geven en gemakkelijk verdergaan.

Een succesvolle persbriefing vereist een zorgvuldige voorbereiding en strategisch denken om een positief resultaat voor alle betrokken partijen te garanderen. Door deze stappen te volgen, kun je erop vertrouwen dat wanneer het tijd is voor jouw volgende persbijeenkomst, je in staat zult zijn met gratie en evenwicht om te gaan met alles wat op jouw pad komt, terwijl je toch jouw boodschap effectief overbrengt, ongeacht wie er aanwezig is of welke vragen er tijdens de bijeenkomst kunnen rijzen.

Bron: up-communicatie.nl

Comments are closed.

Powered by: Wordpress