Zakelijk

Tips voor het kopen van een koelplaat

Ben je net een horecazaak begonnen? Geweldig, maar het is wel van groot belang dat je de keuken goed inricht. Binnen de horeca is de keuken van groot belang en worden hier de meeste gerechten gemaakt. Je wilt natuurlijk je producten goed en vers houden en hier is een goede koeling voor nodig. Een koelkast is onmisbaar in een horecazaak, maar wat doe je als je gerechten gekoeld wilt houden voor de klant? Een koelkast is hiervoor niet zo handig, maar een koelplaat kan de ideale oplossing zijn. 

Je kunt verschillende zaken verkoeling met dit, maar hoe koop je een koelplaat? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. Lees het daarom eens grondig door zodat jij ook je producten kan koelen.

Waarvoor wordt een koelplaat gebruikt?

Koelplaten zijn essentieel wanneer je veel met vers voedsel werkt, zoals fruit, vis, groenten en vlees. De platen zijn zeer geschikt om op een stevig onderstel te plaatsen en kan zowel in de keuken als in het restaurant worden gebruikt. Je kunt de koelplaat eventueel goed gebruiken voor buffetten zodat je voedsel goed gekoeld kunt houden. Wanneer je naar een buffet gaat, zie je de koelplaten vaak terugkomen. Zo worden ze gebruikt in tafels, overkoepeld met een scherm, zoals een koelbuffet of een saladebar. De koelplaten hebben een buitenkant van aluminium en zijn opgebouwd uit een kern van EPS. Dit garandeert dat de koelplaten minimaal 4 uur lang op 8 graden blijft. Op deze manier hoef je niet de producten in de koelkast te plaatsen en kun je het gewoon op de koelplaten houden.

Diverse soorten koelplaten

Er bestaan verschillende soorten koelplaten, geschikt voor diverse situaties. Je kunt bijvoorbeeld een rechthoekige plaat kopen voor het serveren voor vis. Echter, zitten er ook veel verschillen in de maten en wil je hier rekening mee houden. Wanneer je alleen salade wilt serveren op de koelplaat, is het onnodig om een grote variant te bestellen. Voor het serveren van vis is wel weer een grote plaat nodig. 

Breng daarom voordat je koelplaten gaat kopen je wensen en behoefte in kaart. Je kunt ook een ronde koelplaat kopen en in sommige gevallen staat dit prachtig in een buffet. Serveer je ontbijt in je restaurant? Zet het ontbijt op ronde koelplaten, zodat het een prachtige uitstraling krijgt.

Zoek een betrouwbare aanbieder

Op het internet kun je veel aanbieders vinden met een ruim aanbod in koelplaten. Ben je op zoek naar een koelplaat? Kijk dan eens op het internet en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Kijk bijvoorbeeld naar de kwaliteit en de prijs en vergelijk op basis van deze informatie de verschillende aanbieders. Heb je een aanbieder gevonden? Zoek een koelplaat die aansluit op je wensen en behoefte en controleer de reviews. Je kunt zo namelijk precies zien wat vorige kopers van het product vinden. Wil je speciale koelplaten op maat laten maken? Hier kun je vast ook een aanbieder voor vinden, maar moet je het wel specifiek zoeken in de zoekmachine van Google.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress