Interieur

Vergrendel de deuren of ramen met een espagnolet

Met een espagnolet kun je deuren of ramen op een unieke manier vergrendelen. Anders dan een normaal slot, kun je met een espagnolet een deur vergrendelen door simpelweg aan een hendel te trekken. Deze soort vergrendeling bestaat al erg lang. Maar de espagnolet begint weer populairder te worden.

Wat is een espagnolet?

Een espagnolet is een unieke manier om de deuren of ramen mee te sluiten. Bij deuren worden ze meestal gebruikt om dubbele deuren van bijvoorbeeld de tuin mee dicht te maken. Deze dingen zijn te sluiten met een hendel die omhoog en omlaag getrokken kan worden. Met deze beweging zal de stang die aan de hendel vast zit op en neer bewegen. Er zijn ook espagnoletten waarbij de hendel gedraaid moet worden om de deur te vergrendelen. De positie van de stang bepaalt of de deur vergrendeld is of niet. Met een espagnolet is slechts van de binnenzijde mogelijk om de deur te ontgrendelen.

Espagnoletten kopen bij een betrouwbare winkel

De espagnolet is bedoeld om een deur te beveiligen. Het is daarom belangrijk dat deze is gemaakt van goede kwaliteit en goed is gemonteerd. Bij Mooi Deurbeslag kun je espagnoletten kopen van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn ze in een aantal designs te krijgen zodat jij er een kan uitzoeken die het beste bij jouw woning past. Deze espagnoletten worden door de winkel zelf geproduceerd. Daardoor heeft de winkel complete controle over de hele productie. Zo kan jij er verzekerd van zijn dat alle espagnoletten nauwkeurig zijn gecontroleerd op een hoge kwaliteit. Door de effici├źnte productie worden deze espagnoletten ook nog voor een voordelige prijs aangeboden.

Soorten espagnoletten

Er zijn verschillende soorten espagnoletten die je kan krijgen. De manier waarop de espagnoletten werken kunnen opgedeeld worden in twee soorten. Ten eerste is er de Klink-espagnolet. Hierbij wordt de deur ontgrendeld met een draaibeweging. Het werkt dus ongeveer hetzelfde als een deurklink. De andere soort is een pomp-espagnolet. Hierbij wordt de deur ontgrendeld en vergrendeld door de hendel omhoog of omlaag te trekken. Het werkt als het ware net als een waterpomp. Het mechanisme verder werkt allemaal hetzelfde. Er is nog steeds een stang die op en neer beweegt om de deur te vergrendelen en ontgrendelen.

Verschillende stijlen

Er zijn verschillende stijlen waarin een espagnolet kan komen. Normaal gesproken werden espagnoletten alleen nog in oudere woningen gebruikt. Maar tegenwoordig wordt die trend weer steeds populairder. Vandaar dat er twee stijlen zijn waaruit gekozen kunnen worden. Ten eerste is er de oude stijl waar oudere woning gebruik van maken. Deze stijl zal perfect passen bij jaren 30 woningen. De andere moderne stijl maakt nog steeds gebruik van het oude mechanisme, maar het wordt nu in een modern jasje gestopt. Zo zal het ontwerp van moderne espagnoletten er strakker uitzien en komen met meer neutrale kleuren. De meest voorkomende kleur is zilver omdat deze kleur vrij neutraal is en bij de meeste woningen past. Daarnaast zijn de espagnoletten ook te verkrijgen in het zwart en goud.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress