Zakelijk

Jongeren zijn de toekomst

Dat jongeren de toekomst zijn hoeven wij natuurlijk niet te vertellen. Maar wat is er voor jongeren en op welke manier dragen jongeren bij aan de samenleving. We hebben het vaak wel over ouderen en zorg. Maar als welzijnsorganisatie verzorgen wij ook jongerenwerk.

Bij jongerenwerk kun je denken aan ondersteuning, persoonlijke groep of hulp om aan de maatschappij deel te nemen. Wij achten ons dan ook bijzonder waardevol voor de huidige maatschappij waarin we allemaal leven en met dezelfde problemen te maken hebben. Goed dat we er zijn dus! Want samen maken we het allemaal eens veel mooier.

Zo zetten wij ons in om overlast te voorkomen en wijken mooier te maken. Want daar plukken we uiteindelijk allemaal de vruchten van toch! Precies, dat vinden wij ook en is in het bijzonder dankbaar werk.

Minder overlast in de wijk

Dat jongerenwerk de overlast in een wijk echt kan verminderen is duidelijk. Aan de ene kant omdat er voor de jongeren meer te doen is. Maar aan de andere kant ook omdat jongeren zich betrokken voelen bij een wijk. En dat is absoluut wat waard. Want een wijk waar iedereen betrokken is leeft, straalt en bloeit.

Je kunt dus echt samen met de jongeren iets groots bereiken als je elkaar hierin kunt ondersteunen. Waar jongeren vaak ook graag laten zien waar ze voor staan. Of dit nu een manier van kunst is, muziek maken of voorstelling is.

Als ouder persoon kun je door interesse ook meer bereiken bij jongeren. Door met ze in contact te komen, blijven en zorgen dat jong en oud samen blijven gaan.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress