Feest / Entertainment

Foodtruck beginnen: hoe start je?

Foodtrucks zijn razend populair. Op festivals zijn ze niet meer weg te denken, maar ook in het gewone straatbeeld zie je deze mobiele keukens steeds vaker opduiken. Is het jouw droom om binnenkort of in de toekomst je eigen foodtruck te beginnen? Hieronder lees je meer over wat er komt kijken bij het aangaan van dit culinaire avontuur.

Ervaar de vrijheid van een rollende keuken
Eén van de redenen die het aantrekkelijk maakt om een foodtruck te beginnen is het gevoel van vrijheid dat ermee gepaard gaat. Je brengt jouw street food naar de mensen. De ene dag op een festival, de andere dag op de markt. Je keuken is mobiel en dat biedt kansen. Met een rollende keuken ben je daarbij veel voordeliger uit dan wanneer je een restaurant zou starten. Zeker als startende ondernemer vormt de foodtruck een meer laagdrempelige entree in de culinaire wereld.

Concept en huisstijl
Het allerliefst koop je natuurlijk direct die toffe verkoopwagen voor je street food, maar het mobiele keuken avontuur begint met een sterk concept. Foodtrucks zijn populair en dat betekent dat je veel concurrentie hebt. Denk er daarom goed over na welk type street food je gaat verkopen en hoe jouw foodtruck zich gaat onderscheiden van de rest. Dit geldt niet alleen voor je gerechten maar ook voor de uitstraling van je mobiele keuken en je website. Denk in een complete huisstijl en zet deze consistent in. Zo wordt jouw foodtruck herkenbaar.

Schrijf een bedrijfsplan
Op basis van een goed concept kun je een bedrijfsplan schrijven. Breng alle financiële aspecten helder in kaart. Zo weet je wat je straks te wachten staat. Naast de aankoop van de wagen zul kosten maken aan onder meer inventaris, brandstof, verzekeringen, vergunningen, HACCP en elektriciteit. Lees je goed in. Op een website als die van de Kamer van Koophandel vind je bijvoorbeeld veel informatie. Denk verder goed na over het marketingaspect van je foodtruck. Houd je concept voor ogen en zet op papier hoe jouw foodtruck zich precies gaat onderscheiden.  

Foodtruck kopen
Met inzicht in je financiering weet je wat wel en niet haalbaar is bij de aanschaf van je rollende keuken. Je kunt ervoor kiezen een nieuwe foodtruck te kopen. Het fijne hieraan is dat je heel specifiek kunt aangeven hoe deze zelfrijdende verkoopwagen eruit moet gaan zien. Een wagen dus, die beschikt over alles wat jij nodig hebt voor de verkoop van jouw specifieke street food. Dit is wel direct een flinke investering. Het kan daarom ook zeker een idee zijn om eerst een tweedehands verkoopwagen te kopen.  

Comments are closed.

Powered by: Wordpress