Zakelijk

Website laten maken; wat moet je weten

Een website laten maken is tegenwoordig een must voor als je jouw bedrijf een sterke online aanwezigheid wil geven. En het is tegenwoordig een feit dat een bedrijf een website nodig heeft om succesvol te zijn. Voor velen is dit moeilijk onder ogen te zien, omdat veel mensen simpelweg niet de vaardigheden hebben om er zelf een website te laten maken. Je hebt natuurlijk de mogelijkheid om een web ontwikkelaar te betalen om dit voor je te doen. En er zijn genoeg freelancers die je een website kan laten maken. De kosten die aan deze services zijn verbonden, houden deze optie vaak buiten bereik voor veel nieuwe ondernemingen en kleine bedrijven. In deze blog gaan we in op wat beginnerstips voor als je website nodig hebt en zoekt naar een ontwerper.

Een website laten maken vraagt de nodige voorbereiding

Het is misschien een open deur maar het is een feit dat werk het bouwen van een succesvolle website al vooraf moet worden gedaan. Allereerst waar mensen vaak het meest moeite mee hebben. Een veelvoorkomend probleem waarmee je wordt geconfronteerd, is dat je niet helemaal weet waarmee je wil beginnen. Oké je hebt een website nodig en die wil je laten maken, maar wat is precies het doel van die website? Wat wil je over jezelf en je bedrijf aan de wereld willen laten zien? Het is absoluut noodzakelijk dat je dit doet voor ogen hebt als je een website laat maken. Wij kunnen je in ieder geval meegeven dat het een doel is om succesvol te zijn. Werk daarom aan een website strategie die succes voor jou garandeert.

Denk na over hoe je klanten naar je site kijken

Zodra je een strategie voor jouw bedrijf hebt bepaald moet je weten welke boodschap je wilt sturen naar mensen die de site bezoeken. Denk na over wat voor soort reis je mensen aanbiedt wanneer ze op jouw site beginnen. Wat is de eerste indruk die de bezoeker krijgt? Gaat het om het aanbieden van diensten of producten? Werk je meer met beeld of juist met tekst? Dit zou allemaal gebaseerd moeten zijn op de boodschap die je hebt besloten om via je website met mensen te communiceren. Een andere aspect wat belangrijk is om een duidelijk idee te hebben van wie de optimale bezoeker van jouw site zal zijn. Wie haalt dus voordeel uit jouw product of dienst? Veel van wat je op jouw site verwerkt, geeft antwoord op deze vraag. Eigenlijk is dat heel logisch omdat je klanten ook zo zoeken op het web als ze iets nodig hebben en daarbij kijken naar de prijs, kwaliteit en levertijd. Denk daar dus aan als je een website wil laten maken.

Tot slot: het gemak van een sitemap

Om de gebruikerservaring te vergroten, wil je beginnen met het in kaart brengen van alle pagina’s die je wilt opnemen. Je hebt waarschijnlijk geen algemeen idee welke pagina’s het beste bij jouw website past. Door het op papier te zetten, kan je in vogelvlucht zien welke pagina’s je hebt als je een website wil laten maken. Bepaalde ontwerpers zoals Nowweb kunnen je ook helpen met het maken van een effectieve sitemap gebaseerd op jouw wensen. Met die stappen vooraf ben je dus al helemaal klaar om de website van je dromen te ontwerpen.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress