Interieur

Alles halen uit een Ultimaker S5

De ontwikkeling van de 3D printer is een volgende fase in gegaan met de Ultimaker S5 als belangrijkste voorbeeld. Dat is een model waarin allerlei vernieuwingen zijn doorgevoerd. Dat heeft onder andere te maken met de beschikbaarheid van nieuwe technologie. Ook is er op het gebied van hardware het één en ander verbeterd. De hardware is sterker en stabieler. Dit biedt dus ook veel meer mogelijkheden aan de gebruikers van de printers. Het is leuk om deze ontwikkelingen eens door te nemen. Zo weet je wat je ervan mag verwachten als je zelf print.

Het gebruik van glazen deuren
Een ontwikkeling die duidelijk opvalt, is het gebruik van glazen deuren in de Ultimaker S5. Dit is een belangrijke zaak. De reden hiervoor is dat deze deuren voor een betere luchtstroom zorgen. In het geval van 3D printen is het zo dat hiermee minder afwijkingen kunnen voorkomen. Omdat de printer niet snel verstoord wordt in het proces, is de kans dat de uitwerkingen van het hoogste niveau zijn een stuk groter. Dit zijn de zaken die slechts kleine veranderingen lijken, maar wel grote positieve gevolgen zullen hebben. Het is aantrekkelijk om deze zaken dan ook te weten.

Meer zorg voor goede kwaliteit
Wie de ontwikkeling van de glazen deuren verder doortrekt, weet al direct waar de Ultimaker S5 voor staat. Het is een 3D printer die moet zorgen voor producten van de hoogste kwaliteit. Dit is een groot voordeel. Het is daarnaast ook nog eens zo dat het voor de gebruiker van de printer een stuk veiliger is. De fabrikant moet altijd oog houden voor de manier waarop de gebruiker met de vernieuwing omgaat. De S5 laat zien dat Ultimaker er oog voor heeft om de gebruiker voorop te stellen. Dit maakt de printers zeer geschikt voor verschillende doelgroepen.

De rol van glas
Glas is niet alleen gebruikt om de deuren van de Ultimaker S5 mee te maken. Ook allerlei andere elementen in het ontwerp zijn van glas. De beste voorbeelden zijn die van de printerbedden. Die worden standaard in de printer aangeleverd als bedden van glas. Zoals ook de glazen deuren standaard zijn. Er zijn daarnaast ook speciale accessoires en dergelijke te krijgen die van glas zijn. Op die manier is nog scherper te printen. Met als voordeel dat daardoor betere resultaten geboekt kunnen worden. Zonder daar zelf meer kennis voor te hoeven opbouwen of harder te hoeven werken.

Ultimaker S5 3D printer kopen? Bezoek onze website voor meer informatie!

Comments are closed.

Powered by: Wordpress