Internet

Alle voor- en nadelen van Google Ads op een rijtje

Wanneer je van plan bent om online te adverteren kan je een keuze maken uit tal van verschillende advertentiemogelijkheden. Eén van de opties waarvoor je kan kiezen is Google Ads. Het betreft hier één van de bekendste en tevens ook meest efficiënte manieren om een online advertentiecampagne op te zetten. Of je nu als nieuw bedrijf meteen klanten wil aantrekken of je als bestaande onderneming je klantenbestand wil verruimen, in beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat Google Ads je daar absoluut bij kan helpen!

Wat zijn de voordelen van Google Ads?

Laat ons in eerste instantie even goed kijken naar de verschillende voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van Google Ads. Dat zijn er namelijk nogal wat. Wij hebben de belangrijkste voordelen van dit online marketingcampagne alvast even op een rijtje gezet.

  1. De advertenties kunnen vanaf de eerste minuut rendement opleveren;
  2. De resultaten van je Google Ads campagne zijn gedetailleerd op te volgen;
  3. Het is mogelijk om een budget te bepalen op maat van jouw onderneming;
  4. Specifieke advertentiemogelijkheden voor websites en webshops;
  5. Iedereen kan er meteen mee aan de slag, zelfs vandaag nog;

Google Ads heeft het in de praktijk onder meer mogelijk gemaakt voor beginnende bedrijven om zich meteen te kunnen positioneren binnen een bepaald marktsegment. Dat is anders natuurlijk vrij moeilijk omdat er reeds heel wat gevestigde waarden op de markt actief zijn. Ben jij dus met andere woorden een nieuw bedrijf en wil je snel een degelijk klantenbestand kunnen realiseren? Dan zal je kunnen vaststellen dat Google Ads je daar zeker bij kan helpen!

Zijn er ook nadelen verbonden aan Google Ads?

Aan elke vorm van (online) marketing zijn wel bepaalde nadelen verbonden. Google Ads vormt op dit vlak uiteraard geen uitzondering. Toch moet het gezegd dat de nadelen waar je bij Google Ads mee kan worden geconfronteerd behoorlijk beperkt zijn. In ieder geval, wil jij ook graag gebruik gaan maken van de mogelijkheden die Google Ads met zich meebrengt? Dan is het toch belangrijk om even aandachtig te zijn voor de onderstaande nadelen.

  1. Je moet je Google Ads campagne eigenlijk permanent in stand houden;
  2. De concurrentie op bepaalde zoekwoorden kan bijzonder groot zijn;
  3. Het opzetten van een kwalitatieve campagne vereist behoorlijk wat kennis;

In principe is Google Ads in het bijzonder interessant om bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwe dienst onder de aandacht van je potentiële klanten te brengen. Op lange termijn staat Google Ads er om bekend min of meer het onderspit te delven ten opzichte van SEO. Dit niet in het minst omdat er aan Google Ads uiteraard blijvend bepaalde kosten zijn verbonden.

Ben je van plan om de mogelijkheden van Google Ads te benutten voor jouw bedrijf? In dat geval is het altijd interessant om de campagne te laten opzetten door een echte expert. Alleen op deze manier kan je er zeker van zijn dat deze op de best mogelijke wijze is opgezet. Is dat niet het geval? Dan is het mogelijk dat er daardoor heel veel geld zal verloren gaan.

Meer informatie over het inzetten van Google Ads vind je hier.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress