Tuin

Hedera kopen voor de achtertuin

Ben je opzoek naar een manier om je tuin af te scheiden van bijvoorbeeld de buren maar heb je een hekel aan het wachten tot een haag gegroeid is? Of zoek je een goed alternatief voor een schutting? Dan is het misschien wel interessant om een hedera te kopen!

Is een hedera kopen de beste optie in mijn geval?

Voordat je besluit wat de beste omheining voor je tuin kan zijn is het belangrijk om te denken over wat je van de omheining verwacht en wat het met je tuin zal doen. Heb je bijvoorbeeld een kleine tuin, dan kunnen schuttingen je een opgesloten gevoel geven. Heb je echter een grote tuin die je helemaal moet omheinen kan een haag of hedera erg prijzig zijn. In dat geval kun je kiezen om de tuin gedeeltelijk te omheinen met een schutting en gedeeltelijk met hedera’s. Schuttingen zorgen voor heel veel privacy, aangezien je er op geen manier doorheen kunt kijken. Echter kunnen ze de tuin kleiner of ongezelliger doen lijken dan dat hij in werkelijkheid is. Een haag of hedera heeft wat meer tijd nodig om te groeien en kan duur zijn in de aanschaf. Echter geeft een dergelijke haag je tuin wel een natuurlijk en dynamisch gevoel. Het is dus goed om te weten wat het beste bij jouw tuin past en wat voor een gevoel dit zal geven.

Waarom een hedera kopen grote voordelen kan hebben.

Hedera’s zijn onwijs populair, omdat ze mooi zijn, snel groeien en in allerlei soorten te krijgen zijn. Zo kun je ook hedera schuttingen kopen die al helemaal kant en klaar zijn. De hedera is hierbij al dichtgegroeid en zorgt ervoor dat je tuin meteen goed afgesloten is. Dit scheelt je natuurlijk heel veel tijd, maar het kost je wel meer geld. Je kunt er ook voor kiezen om een hedera te kopen die nog niet volledig volgroeid is. Dan zullen mensen de eerste zomer door de schutting naar binnen kunnen kijken, maar het tweede seizoen zal de hedera het grootste gedeelte van het zicht al ontnemen. Hierbij heb je dus iets meer geduld nodig, maar uiteindelijk scheelt het je wel veel geld.

Een derde optie is natuurlijk om zelf een schutting neer te zetten en op een later tijdstip beplanting voor die schutting te zetten. Zo kun je kijken hoe het is om een schutting te hebben en kun je deze later opfleuren met planten. Het voordeel is dat je direct een goed afgesloten tuin hebt. Het nadeel is dat je, zodra je de planten er voor zet, de schutting niet goed meer kunt zien. Dit kan zonde van het geld zijn.

Waarom veel mensen een hedera kopen

Wanneer je ervoor kiest om een hedera te kopen, weet je zeker dat je een plant koopt die snel groeit en weinig onderhoud nodig heeft. Vooral als je hem nog klein koopt, kun je voor relatief weinig geld een hele haag aanschaffen. Een nadeel is dat de hedera door blijft groeien en op een gegeven moment flink gesnoeid moet gaan worden om niet te dominant te worden in je tuin.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress