Mode

Voor klompen ga je naar het Hollands Klompenhuis

Wanneer je op vakantie bent en zegt dat je in Nederland komt, dan zal men al snel over klompen en windmolens beginnen. In Nederland is het tegenwoordig helemaal niet meer zo gebruikelijk dat mensen op klompen lopen, maar 50 jaar geleden was dit nog heel anders. Tegenwoordig lopen veel boeren op rubberen laarzen, maar een aantal decennia terug was de klomp de ideale schoen voor iemand die in de landbouw werkte. Klompen zijn niet stuk te krijgen en kunnen ontzettend veel hebben. Als je per ongeluk met een schop tegen je klomp aanstootte, merkte je hier bijvoorbeeld helemaal niets van. Een andere reden om voor klompen te kiezen was het feit dat klompen waterdicht zijn. Als je als landbouwer door een vochtig weiland liep, dan was dit wel zo prettig. Tegenwoordig vind je klompen niet langer in iedere winkel terug. Je hebt tegenwoordig twee opties als je klompen wilt: of je loopt een dure souvenirwinkel naar binnen of je bezoekt het Hollands Klompenhuis.

Waarom tegenwoordig nog klompen kopen?

Ondanks dat het tegenwoordig minder gebruikelijk is om op klompen te lopen, zijn er nog steeds veel mensen die klompen aanschaffen. Dit heeft een aantal redenen. Om te beginnen is de klomp een soort van symbool voor Nederland geworden, samen met de windmolen. Veel mensen vinden het leuk om zo een accessoire thuis op de kast te plaatsen. Ook onder toeristen zijn de Nederlandse klompen daarom zeer populair. Daarnaast is de klomp ook een bijzondere schoen. Vergelijk de klomp maar eens met de hedendaagse schoenen en je zult weinig gelijkenissen zien. Tot slot zijn er ook tegenwoordig nog landbouwers die de voorkeur geven aan de ouderwetse Nederlandse klompen. Als jij je hele leven al op klompen gelopen hebt, is er geen enkel reden om dit nu nog te veranderen.

Het Hollands Klompenhuis

Het Hollands Klompenhuis is een webshop waar je klompen kunt bestellen. Deze webshop verschilt enorm ten opzichte van veel andere winkels waar men klompen verkoopt. Een groot verschil is bijvoorbeeld de prijs. Terwijl je in een souvenirwinkel vaak veel te veel voor een paar klompen betaalt, is dit bij het Hollands Klompenhuis heel anders. Hier betaal je een schappelijke prijs voor een paar klompen. Een ander voordeel van deze webwinkel is dat je er ook nog functionele klompen kunt kopen. Enkele van de klompen in de webwinkel zijn vooral geschikt om als accessoire in je woonkamer te plaatsen, maar veel van de klompen zijn ook zeer geschikt om daadwerkelijk mee te werken als je zou willen.

Het Hollands Klompenhuis verkoopt ook een aantal artikelen die gebaseerd zijn op de ouderwetse klomp. Neem bijvoorbeeld de pantoffels die de vorm van klompen hebben. Veel mensen vinden het heerlijk om op pantoffels te lopen. Het is natuurlijk geweldig als jouw pantoffels de uitstraling van echte traditionele klompen hebben. Ben jij zelf benieuwd naar wat deze webshop nog meer te bieden heeft? Dan is het een goed idee om zelf eens een bezoek aan de webshop te brengen.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress