Muziek

Meer radiostations dan ooit

Wie vandaag de dag aan radio denkt, denkt voornamelijk aan de paar grote radiostations die men in de auto kan ontvangen. Echter zijn er vandaag de dag meer radiostations dan er ooit zijn geweest. Dat er zoveel radiostations zijn is voornamelijk te danken aan het feit dat het opzetten van een radiostation minder moeite kost dan voorheen. Waar men vroeger echt moest uitzenden in de Ether om je publiek te bereiken is het nu mogelijk om overal naar ieder radiostation ter wereld te luisteren via internet radio.

In de Ether is er maar beperkt plek voor enkele radiostations, verder is het nogal duur om uit te zenden via de traditionele radio. Internet radio heeft dit probleem niet, wanneer men een computer heeft, een goede internetverbinding en een goede website dan kan men aan de slag. Via de computer kan men radio maken, muziek wisselen en met een microfoon kan men naar de luisteraars communiceren. In Nederland alleen al wordt er geschat dat er op dit moment ongeveer 300 webzenders zijn. Deze zenders verschillen nogal qua grootte in het aantal luisteraars, zo hebben sommige radiostations enkele luisteraars terwijl er ook grote radiostations zijn die duizenden luisteraars hebben.

Het probleem van het luisteren via internet is nog voornamelijk dat het alleen mogelijk is wanneer je thuis bent of op je werk. In de meeste auto’s is het namelijk nog niet mogelijk om een webpagina of een app te openen, hoewel dit wel aan het veranderen is. Door een smartphone te koppelen met de radio in de auto kan men online radio luisteren wanneer men onderweg is. Op het werk en thuis kan men uiteraard wel luisteren, hier heeft men een computer met een wifi verbinding waar men simpel muziek mee kan opzetten. Wanneer u wilt luisteren naar een radiozender kunt u naar de site van de radiozender gaan of naar een radioportal waarbij u dan de keuze hebt uit duizenden radiostations ter wereld. Radio luisteren was nog nooit zo divers als dat het vandaag de dag is.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress