Auto

Mercedes en Porsche willen concurreren met Tesla

Consumenten in Europa hebben veel keuze uit automerken. Luxe merken als Mercedes, Porsche en Audi terwijl er voldoende betaalbare merken zoals Volvo, Seat en Opel zijn. Autofabrikant Tesla doet het goed op de markt voor elektrische wagens. Concurrenten zien de voorsprong en willen daarom ook deze doelgroep gaan bedienen.

Duitse automerken zijn bekend met high-end elektrische auto’s en richten zich voornamelijk op supercars in plaats van de comfortabele sedan. Tesla richt zich op een minder luxe segment en weet daarom veel marktaandeel te vergaren. Signalen duiden erop dat merken zoals Porsche en Mercedes zich klaarmaken om de concurrentie aan te gaan.

Welke plannen hebben de automerken?
Manager Magazin beschikt over die bronnen die claimen dat Porsche en Mercedes werken aan elektrische auto’s die direct concurreren met het Model S van Tesla. Specificaties van de voertuigen zijn er zeer weinig maar ze zouden wel minstens 400 kilometer kunnen rijden. Het model van Porsche zou een kleinere variant worden van de Panamera.

Mercedes heeft eerder al aangegeven enkel in te zetten op een EV, die vergelijkbaar is met een sedan uit de E- of S-klasse. Het is nog geen tijd om je contract voor particulier leasen op te zeggen. De ontwikkeling van deze elektrische voertuigen zit namelijk nog in een beginfase. Porsche zou niet eerder dan 2018 met een soortgelijk model komen.

Voor Mercedes ligt de deadline op 2021. Het betekent dat fabrikant Tesla nog jaren de tijd heeft om een voorsprong op te bouwen op haar concurrenten. De concurrentie wordt alleen maar groter met een betaalbaar Model 3 die onlangs is uitgebracht.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress