Financieel

European Court of justice

De internationale verdragen tussen EU landen worden behandeld door de European Court of Justice. Als je een geschil hebt met andere landen binnen de EU, dan kan je dit bij de European Court of Justice voorleggen. Bijvoorbeeld als je een probleem hebt met het berekenen van de belasting of het in rekening brengen van de BTW. De European Court of Justice is eigenlijk de gerechtelijke instelling van de EU. Alle EU landen zijn hierbij aangesloten. Wetten die door de EU bedacht zijn worden hier behandeld. Per lidstaat wordt er ook één rechter aangeleverd die bij de European Court of Justice namens zijn land wetten en zaken in behandeling neemt. Bepaalde wetten die aangenomen worden in de EU worden ook door dit verdragen geregeld. Ook als andere landen het verdrag niet nakomen wordt dit behandeld als een zaak van de European Court of Justice.

Belasting in andere landen in rekening brengen

Als je goederen of diensten levert aan andere EU landen, dan ben je verplicht hier BTW op in rekening te brengen. Boven een bepaalt bedrag moet je de BTW ook echt afdragen aan het land waar je de diensten of goederen levert. In het Engels wordt dit ook wel de value added tax genoemd. De belasting ligt binnen de EU niet gelijk. Elk land mag zelf bepalen hoeveel btw ze in rekening brengen. Dit betekent dat je moet uitzoeken hoeveel de value added tax precies is in het land waar je diensten en goederen levert. Dit bedrag kan ook jaarlijks weer veranderen. Je moet dus als ondernemer goed op de hoogte zijn van de value added tax in het land waar je de goederen of diensten levert. Via onze website houden we je altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken bij value added tax.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress