Internet

eHerkenning

Het nieuwe DigiD voor bedrijven is gelanceerd in de vorm van eHerkenning. Met dit inlogsysteem kan je als wettelijke vertegenwoordiger geïdentificeerd worden. Je kan zo handelen met de KVK, gemeente of Belastingdienst. Bij steeds meer organisaties wordt in de loop van 2019 eHerkenning de officiële norm. Dit betekent dat je als organisatie eigenlijk verplicht bent om het inlogsysteem te realiseren. Helaas kan je de inlogcodes niet even eenvoudig online aanvragen. Je dient hiervoor officieel geïdentificeerd te worden als eigenaar van het bedrijf. Dit gebeurt met face to face call en een check bij de KVK. Pas als alles in orde is krijg je eigen inlogcodes. Deze zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Doordat de controles zo streng zijn wordt eHerkenning als dé oplossing gezien voor veilig online zaken regelen. Dit is de reden dat steeds meer organisaties overstappen op eHerkenning.

Heb je als zzp’er ook e-Herkenning nodig?

eHerkenning klinkt vooral als een inlogsysteem voor de grote bedrijven en organisaties in Nederland. Zij regelen tenslotte zaken met de overheid en gemeente. Maar ook als kleine organisatie of zzp’er kan je te maken gaan krijgen met e-Herkenning. Steeds meer bedrijven stappen erop over of organisaties stellen de inlogcodes als verplicht. eHerkenning voor zzp lijkt ook standaard in opkomst te komen. Als je iets wilt regelen bij de Belastingdienst zoals je omzetbelasting, dan heb je de inlogcodes nodig. Of wat dacht je van het regelen van je pensioenfonds? Inloggen bij je pensioenfonds kan ook alleen nog maar met de officiële inlogcodes. eHerkenning voor zzp gaat absoluut de norm worden en dus niet alleen voor de kleine organisaties.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress