Cursus

Het belang van een goede SharePoint cursus

Heb jij een bedrijf en geef je leiding over een groep mensen, dan is het verstandig dit artikel goed door te lezen. De kans is groot dat jouw personeel veel met elkaar samenwerkt. Een goede samenwerking staat aan de basis van succes. Jouw team moet als een geoliede machine kunnen samenwerken, dit betekent dat er zo min mogelijk ruis mag ontstaan tijdens de samenwerking. Ruis kan ontstaan door verschillende redenen. Een aantal voorbeelden zijn: ongemotiveerd personeel, slechte werksfeer, onduidelijke instructies, onduidelijke taakverdelingen en slecht werkmateriaal. Als er digitaal gewerkt wordt zal het document management en procesmanagement goed moeten verlopen. Als dit niet goed verloopt ontstaan er grove fouten, documenten en bestanden raken kwijt of worden dubbel gemaakt. Als dit gebeurt is het wachten op vingertje wijzen met woede en frustratie als gevolg, conclusie: samenwerking mislukt! Dit wil je natuurlijk allemaal voorkomen, maar hoe? In dit artikel wordt verder uitgelegd hoe je dit kunt voorkomen.

Zorg voor een online samenwerkingsplatform

Als eerste moet je zorgen voor een goed samenwerkingsplatform. Als jouw team dit niet heeft zullen er grove fouten ontstaan zoals hierboven al is omschreven. Microsoft SharePoint is een programma dat dit allemaal kan voorkomen. Het is op dit moment een van de meest succesvolle programma’s voor document management, procesmanagement en online samenwerken. Een programma als Microsoft SharePoint voorkomt veel ruis tijdens het samenwerken waardoor er efficiënter wordt gewerkt. Een efficiëntere samenwerking zorgt voor minder kosten en hoe lager de kosten hoe hoger de winst. Wat SharePoint precies is en hoe je hier gebruik van kunt maken wordt hieronder uitgelegd.

Wat is SharePoint precies?

Zoals hierboven al verteld is, is SharePoint gemaakt door Microsoft. Wanneer je Microsoft Office 365 Express aanschaft ben je ook direct voorzien van SharePoint. SharePoint is als het ware een online website waar verschillende personen bestanden en documenten kunnen uploaden en bewerken. Deze bestanden worden allemaal opgeslagen in een Cloud welke wordt beheert door Microsoft. Sommige bedrijven vinden het spannend om een Cloud te gebruiken, dit is nergens voor nodig. De Cloud van Microsoft wordt beveiligd door specialisten waardoor inbreken onmogelijk is. Jouw documenten en bestanden zijn gegarandeerd veilig. Het risico op interne fraude wordt enorm beperkt door SharePoint. Met SharePoint weet je altijd wie welke bestand heeft geüpload, bewerkt of verwijdert. Wanneer jouw werknemers hiervan bewust zijn zullen zij absoluut geen risico nemen. Laat je verrassen door de mogelijkheden van SharePoint. Het is een aanzienlijk goedkoop programma in vergelijking met de verdiensten. SharePoint kun je al gebruiken voor 4 euro en 20 cent per gebruiker. Voordat je aan de slag gaat met SharePoint zullen jij en jouw personeel een SharePoint cursus moeten volgen.

SharePoint Cursus

Een SharePoint Cursus is van essentieel belang om goed van start te gaan. Heb je SharePoint op korte termijn nodig? Zoek dan een bedrijf dat zowel SharePoint cursussen als ondersteuning aanbiedt. Tijdens de cursus zorgen zij ervoor dat jij en je personeel klaar zijn om SharePoint te gebruiken. Het zal daarna vast voorkomen dat jullie even vastlopen of moeite hebben met het programma, op dat moment kun je ondersteuning vragen.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress