Internet

Waarom een mobiele website?

Het moge duidelijk zijn dat de invloed van smartphones steeds groter wordt in ons dagelijkse leven. We staan er mee op en we gaan er mee naar bed. Mobiel internet is de belangrijkste boosdoener dat we niet meer zonder kunnen. Snel nog even het laatste nieuws checken, een tweetje uitsturen of een berichtje liken.

De gemiddelde smartphone gebruiker is vaak onderweg, gehaast en veeleisend. We kennen het dan ook allemaal wel: onderweg, browsend door een website die niet helemaal meewerkt. Slecht leesbare content, tekst dat verschuift, en knopjes waar je bijna niet op kan klikken. Je moet dus genoodzaakt continu scrollen, inzoomen en als de 3G verbinding niet meewerkt, dan kost dit zowel tijd als data.

Wanneer dit een bedrijfswebsite betreft kan dit funest zijn. Een bezoeker is een potentiële klant. Een potentiële klant die de website ontevreden verlaat is een gemiste kans voor de bedrijf in kwestie. Gelukkig beginnen steeds meer bedrijven in te zien dat een mobiele website de oplossing is. Een geoptimaliseerde website gericht op het toenemende smartphone gebruik.

Een website dat is afgestemd op het kleinere schermformaat en de capaciteiten van smartphones. Dit uit zich in duidelijke teksten, grotere navigatieknoppen die rekening houden met touchscreengebruik, maar ook minder zware content door het vermijden van zware grafische bestanden. Scrollen hoeft nauwelijks meer, inzoomen al helemaal niet en de mobiele website laadt binnen no-time. Hoe overzichtelijk en handig een mobiele website is, kan hier worden bekeken.

Een mobiele website houdt dus gelukkig wel rekening met de smartphone gebruiker. De voordelen van een mobiele website zijn uiteenlopend, maar kunnen het best op de volgende manier worden beschreven:

    • Gebruiksvriendelijkheid. De mobiele gebruiker hoeft niet steeds in en uit te zoomen, mobiele websites zijn veel overzichtelijker. De geoptimaliseerde lay-out is smartphone bewust ingericht en leidt tot een verbeterde gebruikservaring.
    • Snellere laadtijd. Een mobiele site laadt een stuk sneller dan een desktop-website op een smartphone. Een normale desktop-website omvat zwaardere grafische elementen in vergelijking met een mobiel vriendelijke website. Het bewust vermijden van zware Flash en Java elementen zijn de belangrijkste redenen.
    • Bereik. De mobiel geoptimaliseerde website is vanaf elke smartphone met een internetverbinding te bereiken. Aangezien deze platform-onafhankelijk is hoeft de website maar één keer ontwikkeld te worden. Een enkele investering voor een optimaal bereik.
    • Informatiebewust. Een mobiele site is gericht op snelheid en duidelijkheid. Een mobiel vriendelijke website wordt bewust ingericht met de belangrijkste informatie waardoor overbodige informatie buiten beschouwing wordt gelaten. De content is logischerwijs afgestemd op het kleinere formaat van de smartphone.
    • Call-to-action. Een smartphone gebruiker is vaak onderweg en gaat uw website niet eindeloos doornemen. Met vaak de afhankelijkheid van de 3G verbinding is het daarom noodzakelijk dat alles zo logisch en makkelijk mogelijk is ingericht. Hier is aan gedacht met onder andere de handige Click-to-call, Google maps, e-mail, en social media icoontjes.

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress