Internet

Klanten op je website

Je hebt een onderneming. Je hebt een website. Nu nog even zorgen dat er ook nog klanten op je website komen. Daarvoor moet je eerst bezoekers op je website zien te krijgen en die moet je nog om zien te toveren in echte klanten.

Met alleen een website ben je er nog niet. Men moet je wel kunnen vinden. In de regel is dit niet gemakkelijk tenzij je een onderneming hebt met een echt uniek product. En dit product moet natuurlijk ook nog gewild zijn. In dat geval heb je weinig last van concurrenten in het algemeen en met de zoekmachine resultaten in het bijzonder. Dit is natuurlijk zeer bijzonder. Iedereen wil wel het gat in de markt vinden en dat is maar voor weinigen weggelegd.

Dus voor een gewone onderneming zit er niets anders op dan d.m.v. zoekmachine optimalisatie ervoor te zorgen dat de website een toppositie in Google veroverd. Gelukkig zijn hier gespecialiseerde bedrijven voor zoals online marketing. Zij kunnen je vertellen hoe je het beste resultaat kunt halen uit jouw website.

Als je het dan toch zelf wilt doen, moet je eerst begrijpen hoe zoekmachines werken. Zoekmachines gebruiken software, de zgn. “Spiders”, om via links het internet af te struinen op zoek naar alle nieuwe en bestaande websites. Dan pas wordt een nieuwe website geïndexeerd. Het is dus te hopen dat jouw website ook met deze actie van de spiders gevonden kan worden. Je kunt het geluk ook een beetje helpen door je website aan te melden bij de verschillende online bedrijvengidsen, die er zijn. Je kunt ook aan links komen door content te plaatsen op andere websites. Je kunt bijvoorbeeld een video plaatsen op de Youtube of een gastblog maken voor een relevante andere website. Het is wel belangrijk dat de andere website relevant is voor jouw website anders wordt het niet door Google gewaardeerd.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress