Zakelijk

Gerechtsdeurwaarder

Deurwaarder

Iedereen heeft ooit al wel eens van een deurwaarder gehoord, maar niet iedereen heeft al eens met een deurwaarder te maken gehad en dat is maar goed ook! Als je te maken krijgt met een deurwaarder, dan betekent dit geen goed nieuws, want dat betekent dat jij jouw schulden niet meer kan afbetalen, of toch dat je ze niet meer betaalt. Als dit zich voordoet (dat jij jouw schulden niet meer afbetaalt), dan zal je een deurwaarder aan huis krijgen. Deze persoon zal bekijken hoe jouw schulden terugbetaald kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld doordat een deurwaarder zaken van jou in beslag neemt en dit verkoopt. Met de opbrengst van de verkoop worden jouw schulden verder afbetaald. Maar meestal krijg je eerst waarschuwingen van een deurwaarder dat er inbeslagnames kunnen gebeuren als jij jouw schulden niet afbetaalt. Op deze manier wordt er druk gelegd, zodat je schulden toch nog betaald worden zonder dat er een inbeslagname gebeurt, want dit heeft niemand graag! Een deurwaarder kan onderverdeeld worden in meer specifieke gebieden. Er bestaat bijvoorbeeld een belastingdeurwaarder, maar de meest bekende soort van een deurwaarder, zijn de gekende gerechtsdeurwaarders.

Deurwaarder: gerechtsdeurwaarder

Zoals hierboven al vermeld werd, zijn gerechtsdeurwaarders een soort van deurwaarder. Gerechtsdeurwaarders zijn ambtenaren die mensen dagvaarden om voor de rechter te komen. Niet alle personen kunnen gerechtsdeurwaarders worden. Gerechtsdeurwaarders moeten namelijk aan bepaalde eisen voldoen om één van de vele gerechtsdeurwaarders te worden. Ook moeten gerechtsdeurwaarders zich houden aan regels terwijl zij de job uitoefenen. Gerechtsdeurwaarders kunnen allerlei akten overhandigen, zo kunnen gerechtsdeurwaarders akten van dagvaarding overhandigen, maar gerechtsdeurwaarders kunnen ook akten van bevel tot betaling overhandigen en nog andere zaken. Wat gerechtsdeurwaarders allemaal doen is veel te veel om op te sommen in dit artikel.

Incassokantoor

Een incassobureau ligt in dezelfde sector als die waarin gerechtsdeurwaarders werken. Een incassobureau is namelijk een onderneming die openstaande geldvorderingen verzorgt voor de schuldeisers. Anders dan bij gerechtsdeurwaarders, is dat iedereen een incassobureau kan openen. Als jij klanten hebt die niet betalen, dan kan je dus zo\’n incassobureau inschakelen om jou hierbij te helpen. Een incassobureau is gemakkelijk te vinden, aangezien er vele kantoren bestaan. Een incassobureau heeft nog andere verschillen met gerechtsdeurwaarders, omdat een incassobureau beperkter is in de zaken die hij kan uitvoeren om mensen hun schulden te doen betalen. Door dit feit zijn gerechtsdeurwaarders beter dan een incassobureau. Een incassobureau kan bijvoorbeeld geen beslag leggen op goederen. Wel kan een incassobureau bij mensen langsgaan, telefoongesprekken aangaan of brieven schrijven naar mensen die hun schulden niet betalen.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress